Nopea keitto karitsan jauhelihasta, kasviksista ja pavuista

2/10/2012



Tämä keitto syntyy muutamassa hetkessä ja sisältää runsaasti maukkaita kasviksia, mahtavia papuja ja monia Välimeren alueen makuja. Tarjoa höyryävän kuumana hyvän leivän kera. Ohje neljälle.

karitsan jauhelihaa 300 - 400 g
1 sipuli
3 - 5 valkosipulin kynttä
1 paprika
2 - 3 tuoretta chiliä (ilman siemeniä)
½ pienehkö varsiselleri (lehtiä ja varsia)
oliiveja n. 15 kpl
n. 3 - 4 rkl vahvaa tomaattipyrettä
1 purkki (285 g) isoja valkoisia papuja (huuhdeltuna)
n. 5 - 6 dl liha- tai kanalientä
sitruunamehua
mustapippuria, suolaa
yrttejä maun mukaan

Pilko kaikki kasvikset pieniksi paloiksi. Laita pannulle kunnon loraus oliiviöljyä ja ruskista jauheliha. Lisää sipulit, pippuria, hieman suolaa ja kypsennä hetki keskilämmöllä. Lisää tomaattipyre ja sekoita. Lisää loput kasvikset, anna kypsyä pari minuuttia. Lisää kuuma liemi, oliivit ja pavut. Anna kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä. Lisää lopuksi sitruunamehua maun mukaan ja anna makujen tasaantua pari minuuttia. Tarkista maku. Pinnalle voi lorauttaa hiukan oliiviöljyä ja silputa yrttejä maun mukaan.


You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Tuleeko tujakkaa, kun on 3-4 chiliä? Minä olen ihan nyyserö chilin käyttäjä, tuntuu että puolisenttiä chiliä nostaa tukan pystyyn. Pitäisi opetella ja totutella.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa laittaa varovasti.. minä käytän tuoreita chilejä aika paljon, joten on varmaan sietokyky noussut. Ainakin kannattaa ottaa siemenet pois ja muutenkin maistaa varovasti ennen käyttöä. Aika paljon tulisuus vaihtelee, vaikka ostaa samaa laatua olevia. Ja voihan ne chilit jättää poiskin!

    VastaaPoista
  3. Heh, niin upean näköisiä kuvia että ihan alkoi kuola valua! Reseptikin kuulostaa erittäin hyvältä, pitää varmaan testata joku päivä, luulisi tulisen keiton lämmittävän pakkasilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuumat keitot on mun suosikkeja pakkaspäivinä, ravitsee mieltä ja kehoa yhtälailla.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.