Kanaa riisipaperissa

6/08/2012



Pitkään kaapissa lojuneet riisipaperit pääsivät viimein käyttöön...
Viikonlopun resepti on kanasta ja riisipaperista tehtyä aasialaistyylistä sormiruokaa, joka vaatii pientä näpertelyä valmisteluvaiheessa, mutta muuten tämä on ihan simppeliä. Kanan sijaan voi käyttää vaikka porsaan lihaa, kalaa tai katkarapuja. Kasvisversio syntyy helposti ohueksi leikatuista kauden kasviksista.

15 kpl pyöreitä riisipapereita (halk. 22 cm)

3 kpl broilerin nahatonta ja luutonta rintapalaa
reilu 1 rkl seesamiöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
1 - 2 vihreää chiliä ilman siemeniä silputtuna
n. 1 dl tuoretta korianteria ja basilikaa silputtuna
n. 1 tl currya ja inkivääriä
hiukan limen tai sitruunan mehua

seesaminsiemeniä kypsien rullien pinnalle

Huutaise ja kuivaa kananpalat. Leikkaa broileri 15 tasakokoiseen palaan. Sekoita marinadin ainekset keskenään, sekoita kanapalojen kanssa ja jätä maustumaan vähintään 30 minuutiksi.

Laita laakeaan astiaan hiukan haaleaa vettä jossa voit pehmentää riisipaperit. Laita yksi riisipaperi veteen ja anna pehmetä pakkauksen ohjeen mukaan tai kunnes riisilevy on pehmennyt taiteltavaksi. Nosta riisipaperi varovasti vedestä ja valuta enimmät vedet pois. Laita paperi leikkuulaudalle, nosta yksi pala kanaa levylle ja taittele rullaksi. Laita seuraava riisipaperi veteen ja toista työvaiheet.

Paista rullia keskilämpöisellä pannulla reiluhkossa määrässä öljyä muutama minuutti puoleltansa kunnes kana on kypsää. Kääntele varovasti pariin kertaan paiston aikana. Nosta kääryleet talouspaperin päälle ja imeytä osa öljystä pois. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa kuumina makean chilikastikkeen, soijan sekä yrttien ja chilin kera. 


You Might Also Like

9 kommenttia

  1. Tuollaisia kääryleitä olisi kyllä kiva popsia futiskisoja katsellessa. Juomaksi vielä kylmä huurteinen ja avot!

    VastaaPoista
  2. Mmm,nuo ovat hyviä kasvistäytteelläkin...kaapissa on paketti noita riisipapruja...Houkuttelevan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nämä on siitä käteviä että voi laittaa täytteet mielensä mukaan.

      Poista
  3. Mulla on samat hommat käsillä piakkoin, riisipaperit huutelee kaapissa. Ajattelin tehdä vietnamilaisia kevätkääryleitä mutta katsotaan mitä loppupeleissä tuleekaan. Noi sun paistetut näyttää kyllä tosi hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin jäi riisipapereita pakettiin vielä vaikka kuinka paljon.. taidan täyttää katkaravuilla ja kasviksilla loput.. Onneksi niissä on pitkä säilymisaika..

      Poista
  4. Herkun näköisiä! Sanohan, käytätkö erillisiä valoja kuvatessasi ruokaa, vaiko vaan valkoista alustaa ja taustaa, luonnollisella valolla? Kiitos :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommmentista! Tämän postin kuvat on kaikki kuvattu luonnonvalolla ja yhden heijastuslevyn avulla. Yritän kuvata mahdollisimman paljon luonnonvalolla, talvella tietysti joutuu ottamaan valoja avuksi.

      Poista
    2. Kiitos! Meidän keittiö on niin pimeä, että heijastuslevy olisi varmasti oiva apu. Luonnonvaloa ei voi voittaa!

      Poista
  5. Anonyymi14.12.12

    Näyttää niin hyvältä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.