Paahdettua kukkakaalia ja valkosipulia

8/20/2014


Elokuun viileiden sateiden myötä uunin lämmitys ei tunne enää ollenkaan huonolta idealta.

Huono idea ei ole myöskään kotimaisen kukkakaalin paahtaminen valkosipulin kera. Lämpimän mausteinen dukkah viimeistelee tämän yksinkertaisen ja helpon kasvisruoan, jonka voi tarjota sellaisenaan tai vaikkapa pastan kera.

kukkakaalia pilkottuna
valkosipulin kynsiä
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
sitruunamehua


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko kukkakaali ja huuhtaise. Kaada kukkakaalien päälle reilu loraus oliiviöljyä ja purista sekaan hiukan sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. (jos tarjoat kukkakaalin dukkah mausteen kera, lisää suolaa varovasti)

Levitä kukkakaalit tasaisesti uunipellille ja lisää valkosipulin kynsiä maun mukaan. Valkosipulit kannattaa paahtaa kuorineen jolloin ne säilyvät mehevinä ja paistuvat miedon makeiksi.

Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 – 40 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat kypsiä.

Purista valkosipulit kuoristaan kukkakaalien sekaan. Kaada päälle vielä hiukan oliiviöljyä ja sitruunamehua. Ripottele kasvisten päälle lopuksi reippaasti dukkah maustetta ja sekoita varovasti.

Tarkista maku ja tarjoa heti kuumana.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.