Välimerellisiä makuja possunkyljysten kera

8/14/2014


Porsaankyljyksistä saa vartissa herkullista ruokaa. Ja kun pannulle laittaa valkosipulia ja sitruunaa imeytymään voihin ja öljyyn, ei maustakaan ole pulaa. Rosmariini ja kaprikset viimeistelevät tämän helpon ja maistuvan liharuoan.

Innostuin porsaankyljyksistä ehkä vuosi pari sitten uudestaan. Sitä ennen meni lähes vuosikymmen etten syönyt niitä ollenkaan, tai ainakaan itse valmistanut. Onneksi mieltään voi muuttaa ja nykyisin osaan arvostaa tuota(kin) ruhonosaa enemmän kuin ennen.

2 kpl porsaan kyljyksiä

reilu nokare voita
loraus oliiviöljyä
1 pieni luomusitruuna lohkottuna
2 valkosipulin kynttä
pieni oksa rosmariinia
suolaa ja pippuria

kapriksia maun mukaan

Ota possunkyljykset huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistoa. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Laita pannulle voita ja öljyä. Lisää pannulle myös valkosipuli, sitruuna ja rosmariini. Kuumenna, mutta älä päästä aineksia palamaan.

Paista kyljyksiin kaunis väri molemmin puolin ja vähennä lämpöä. Valele paistonesteillä kyljyksiä ja anna kypsyä rauhassa muutama minuutti.

Lisää lopuksi pannulle kaprikset ja anna lämmitä hetki. Tarjoa heti kuumana.



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.