Gdansk

8/02/2015


Vietin heinäkuun puolessa välissä muutaman päivän Puolan Gdanskissa. Vanha satamakaupunki on hyvä viikonloppukohde, jonka vanhankaupungin kadut ja kujat on helppo kävellä läpi lyhyessäkin ajassa.


Gdansk tarjoaa kauniin, vanhan arkkitehtuurin vastapainoksi myös sopivasti satamakaupungin rosoisuutta ja kerroksellisuutta. Ainakin heinäkuussa turisteja oli varsin paljon liikkeellä, joten ihmisvilinän tarkkailuun kaupungin ravintolat ja kahvilat olivat omiaan.

  
Ruoka oli suomalaisittain edullista ja pääsääntöisesti hyvää. Samaa voi sanoa myös puolalaisesta oluesta. En käynyt ”hienommissa ravintoloissa”, vaan kuten yleensäkin kun matkustan yksin, syön street food- tyyppisissä paikoissa tai pienissä kansankuppiloissa aistimassa samalla paikallista tunnelmaa.

 
Gdanskin lähellä sijaitevat myös Sopotin ja Gdynian rantakohteet, mutta valitsin rantakohteeksi entisen kalastajakylän nimeltä Hel, johon pääsi helposti parin tunnin laivamatkalla suoraan Gdanskin keskustasta.

Hel itsessään oli lähinnä turistirysä, mutta pitkän ja kapean niemen luonto hiekkadyyneineen on kyllä kaunis ja näkemisen arvoinen. 

 
Gdansk yllätti minut positiivisesti ja tarjosi hyvän sekoituksen muutaman päivän lomalle. Mielenkiintoista arkkitehtuuria, taidetta, ruokaa ja juomaa, rannalla löhöilyä ja kaupungin kujilla lorvailua :) 

Lopuksi vielä pari ravintolavinkkiä.

Paikallista ruokaa löytyy Familia Bistrosta osoitteesta Garbary 2/4. Kannattaa maistaa ainakin jättikokoisia pierogeja, höyrytettynä tai paistettuna.

Pizza maistuu myös Puolassa ja erityisen hyvää se oli La Famigliassa osoitteessa Lektykarska 1.
Marinoidut oliivit olivat herkullisia ja pizza diavola ohuella ja rapealla pohjalla yksi parhaista mitä olen syönyt :)

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.