Siikaa oliivien ja kapristen kera

8/20/2015


Lähivesistä pyydetty pikkusiika on yksi suosikkikaloistani, ja viime päivinä niitä on ollut taas hyvin saatavilla paikallisista kaupoista. Kokonaiset, reilun sadan gramman painoiset siiat kypsyvät hetkessä pannulla tai uunissa paperipaketissa. Tämä resepti on eräänlainen yhdistelmä molemmista.

Siikojen kanssa pannulle päätyi sekoitus välimerellisiä yrttejä, sitruunaa, oliiveja, kapriksia ja punasipulia varsineen.

Siikojen sijaan tähän voi käyttää ihan yhtä hyvin lohta tai kuhaa, fileinä tai annospaloina. Paistoaikaa pitää vain tarkistaa kalan koon mukaan.

2 annosta

n. 400 – 500 g perattua pikkusiikaa
kymmenkunta oliivia
n. 1 rkl kapriksia
pieni nippu yrttejä maun mukaan (esim. timjami, rosmariini, oliiviyrtti, lehtipersilja)
1 pieni punasipuli varsineen
½ (luomu)sitruuna viipaleina
nokare voita
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Viipaloi sipuli ja silppua yrtit. Säästä sipulinvarret ja osa yrteistä viimeistelyyn.

Huuhtele kalat kylmällä vedellä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Mausta siiat kevyesti suolalla ja osalla yrteistä.

Laita pannulle nokare voita ja loraus öljyä. Kuumenna keskilämmölle. Laita kalat pannulle ja paista noin minuutin verran, käännä ja paista taas minuutin ajan.

Huuhtaise tarvittaessa oliivit ja kaprikset ja anna valua kuivaksi. Lisää pannulle oliivit, kaprikset ja sipuli sekä sitruunat. Pienennä lämpö minimiin ja peitä pannu kevyesti palalla leivinpaperia tai foliota.

Anna ainesten hautua viitisen minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Kypsyyttä voi testata nyppäämällä selkäevästä tai kokeilemalla irtoaako nahka helposti. Lisää vielä loput yrtit ja silputut sipulinvarret.

Nosta kalat ja muut ainekset tarjolle, lorauta päälle hiukan oliiviöljyä, rouhi pippuria ja tarjoa leivän ja salaatin kanssa.




You Might Also Like

0 kommenttia