Kermaiset röstiperunat | Creamy, Garlicky Rösti

2/29/2016


Jos pidät röstiperunoiden rapeudesta ja kermaisten valkosipuliperunoiden täyteläisestä pehmeydestä niin tässä on oiva yhdistelmä molemmista.

Timjami sopii erinomaisesti perunaruokien maustamiseen. Itse käytän viime kesänä kuivattuja yrttejä pois kaapista, mutta toki tuore timjami sopii tähän vähintään yhtä hyvin.

Helposti yhden pannun taktiikalla valmistuva perunalisuke on mitä parhain kaveri meheville lihoille ja makkaroille. Tuhtia ja maukasta purtavaa kevättalven rientoihin!

2 – 4 annosta lisukkeena

n. 500 – 600g jauhoisia perunoita
2 – 3 valkosipulinkynttä
reilu hyppysellinen kuivattua timjamia (tai tuoretta)
mustapippuria
suolaa
öljyä
voita n. 15g
kermaa n. 3 rkl

Kuori ja raasta perunat. Laita perunat siivilään ja purista käsin nestettä pois. Raasta sekaan valkosipulinkynnet ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

Lisää paistinpannulle (Ø n. 24 cm) loraus öljyä ja voi. Kuumenna keskilämmölle. Kun voi alkaa kuohua, lisää perunaraaste pannulle ja taputtele se nopeasti tiiviksi ja tasaiseksi kerrokseksi pannun pohjalle joko käsin tai lastan avulla.

Paista 6 – 8 minuuttia kunnes röstiin on paistunut kaunis väri. Nosta röstiä varovasti reunasta niin näet onko väri sopiva.

Laita iso lautanen tai puinen leikkuulauta pannun päälle. Käytä patakintaita tai keittiöpyyhettä apuna ettet polta sormia. Ota molemmin käsin tukevasti kiinni pannusta ja lautasesta ja kiepsauta ympäri nopealla heilautuksella. Valuta rösti takaisin pannulle ja jatka kypsentämistä.

Kaada pieni loraus kerrallaan kermaa röstin reunoja pitkin pannulle. Lisää kermaa vain sen verran ettei se nouse rapean paistopinnan päälle. Pienennä lämpö minimiin ja anna hautua kypsäksi noin 10 – 12 minuuttia.

Tarkista maku ennen tarjoamista ja rouhi pinnalle tarvittaessa lisää suolaa ja pippuria. Tarjoa kuumana.


In English
2 – 4 portions as a side

n. 500 – 600g floury potatoes, peeled and coarsely grated
2 – 3 garlic cloves, finely grated
a good pinch of dried thyme
salt and pepper to taste
a splash of evoo
15g butter
3 tbsp cream

Put the grated potatoes into a sieve and squeeze to remove as much moisture as possible. Season with salt, pepper and thyme. Mix well. Add oil and butter to the frying pan (Ø about 24cm) and heat over a medium heat.

Fill the pan with the grated potato. Use hands or spatula and push the potato mix down to make a compact cake. Fry the rösti for 6 - 8 minutes or until golden-brown.

Place a large plate over the frying pan and quickly turn around. Slide the rösti back to the pan. Lower the heat to minimum. Add cream in small patches and simmer until cooked through, about 10 – 12 minutes. Serve warm.



You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Herkulliselta kuulostava rösti:) Kyllä kelpaisi just nyt:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan hyvää :) Olen tuota tehnyt ennenkin mutta blogiin sain sen vasta nyt.

      Poista
  2. Anonyymi2.3.16

    Rösti - nyt tuli kauhea Sveitsi-ikävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepulis! Sveitsissä taidetaan osata nuo röstit aika hyvin :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.