Kanankoipia, sitruunaa ja kasviksia padassa

1/16/2012



Talvisin pataruokien valmistaminen on erityisen mukavaa ja palkitsevaa. Lempeästi uunissa kypsyvien ainesten aromit valtaavat keittiön ja höyryävän kuuma ruoka lämmittää varmasti vaikka talvisen ulkoiluretken jälkeen.

Tämän värikkään ja maistuvan kanaruoan valmistamiseen käytin valurautapataa. Aterian  voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, sillä padassa se säilyy kuumana ja mehukkaana pitkään. Reseptiin voit lisätä oikeastaan mitä vain kasviksia. Mutkatonta ruoanlaittoa. Resepti neljälle.

4 kpl maustamattomia broilerin koipireisiä
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, yrttimausteita, chilijauhetta, (savustettua)paprikajauhetta

1 paprika
1 pieni purjo
1-2 porkkanaa
pätkä varsiselleriä
1 parsakaali
1 punasipuli
muutama valkosipulinkynsi
muutama oliivi
1 kypsä (luomu)sitruuna
1 punainen chili siemenet poistettuna
kuivattuja yrttejä

3 dl kanalientä

Huuhtele broilerit huolellisesti kylmällä vedellä ja taputtele paperilla kuivaksi. Hiero koipipalojen pintaan runsaasti oliiviöljyä ja mausteita. Jätä maustumaan ja valmistele kasvikset. Huuhtele kaikki kasvikset puhtaiksi. Pilko kasvikset reiluiksi paloiksi, porkkanat ja parsakaali muita pienemmiksi. Valkosipulin kynnet voi jättää kokonaisiksi. Pese sitruuna huolellisesti, lohko muutamaan palaan ja poista siemenet. Pyöräytä sitruunalohkot ja kaikki kasvikset tilkassa öljyä ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja haluamillasi kuivatuilla yrteillä.

Ruskista koipireidet öljyn ja voin seoksessa kauniin värisiksi. Nosta kananpalat pois padasta odottamaan. Jos käytät valurautapannua, voit sammuttaa levyn tässä vaiheessa ja lisätä kasvikset pataan. Sekoittele kasviksia hetki jälkilämmössä ja kaada kuuma kanaliemi kasvisten päälle. Nosta broilerit pataan ja laita se 200 asteiseen uuniin. Kypsennä ilman kantta noin 20 minuuttia ja kannen alla toiset 20 minuuttia. Kokonaisaika koipireisien koosta riippuen n. 40 - 50 minuuttia.

Pata sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi riisin tai leivän kera. Jos haluat tarjota perunoita, ne kannattaa laittaa pataan kypsymään muiden kasvisten kanssa. 


You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Oikea silmänilo ja piristys nuo raikkaat värit!

    VastaaPoista
  2. Pataruoka on aina paikallaan tähän aikaan vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkasta vastaan on mentävä kunnon eväillä...

      Poista
  3. Oi, mitä väriterapiaa!
    Pataruokien kuvaaminen on aika haastavaa hommaa ainakin meikäläiselle. Mutta tuo näyttää niin kauniilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Minä laitan usein padan lattialle kuvauksen ajaksi, niin valoa tulee enemmän suoraan ylhäältä...

      Poista
  4. Tuo lattiahomma pitää testata. Ikinä en ehdi tosin kuvaukseen astu siinä vaiheessa päivää, kun vielä edes vähän luonnonvaloa. Siksi tulee aika tunkkaisia kuvia.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.