Keitto paahdetuista kasviksista

1/20/2012


Kasvisten paahtaminen ja pitkähkö haudutus syventävät tämän keiton maut. Käytän mielelläni savustettua paprikajauhetta pitkään kypsyvissä ruoissa, pieni savuaromi tuo ruokiin mukavan säväyksen.

3 punaista paprikaa
2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1-2 vihreää chiliä ilman siemeniä
1 tölkki (400 g) kuorittuja tomaatteja
kasvislientä
suolaa, mustapippuria, (savustettua)paprikajauhetta, chilijauhetta
laakerinlehti, muutama oksa timjamia
ripaus sokeria

Paahda kokonaisia paprikoita uunin grillivastuksen (225 - 250 astetta) alla kunnes pinta on kunnolla paahtunut. Kääntele paprikoita grillauksen aikana useaan kertaan jotta ne mustuvat jokapuolelta. Ota paprikat pois uunista, alenna lämpö 200 asteeseen ja vaihda uunin toiminto normaaliksi.

Laita pilkotut kasvikset uuniin ja kypsennä noin 15 - 20 minuuttia. Kuori ja pilko paprikat pieniksi paloiksi. Laita kattilaan reilusti oliiviöljyä ja kuullota kaikkia kasviksia pari minuuttia keskilämmöllä. Lisää tölkillinen tomaatteja, noin 1 dl kasvislientä ja mausteet. Anna hautua hiljalleen noin 40 minuuttia. Poista laakerinlehti ja timjaminvarret keitosta. Soseuta keitto ja ohenna kuumalla kasvisliemellä sopivaksi. Kuumenna tarvittaessa uudelleen, tarkista maku ja tarjoa. 


You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Paahtaminen todella syventää makuja. Näin talvisaikaan se pelastaa surkeammatkin kasvíkset.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.