Vaahdotettu feta | Whipped Feta
6/13/2016
Kuohkeaksi
vaahdotettu ja kirpeän suolainen feta maistuu sellaisenaan leivän
päällä, mutta sitä kannattaa kokeilla myös grillattujen
kesäkasvisten kanssa. Herkkua!
Fetalevitteen voi
halutessaan lisämaustaa vaikkapa yrteillä ja valkosipulilla tai
käyttää valmiiksi maustettua tuorejuustoa.
Resepti löytyi
Helsingin Sanomien ruokasivuilta.
200g fetaa
100g tuorejuustoa
(maustettua tai maustamatonta)
(muutama tippa
vettä)
Murenna feta
tehosekoittimen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sekoita kunnes
rakenne on kuohkea ja tasainen. Notkista tarvittaessa pienellä
määrällä vettä tai maitoa. Jos on aikaa ja kärsivällisyyttä,
anna makujen tasaantua jääkaapissa tunti tai pari. Tarjoa leivän
tai grillattujen kasvisten kera.
In English
200g feta cheese
100g cream cheese
(natural or flavoured)
(water)
Add crumbled feta to
a food processor and pulse. Add in cream cheese and puree for 3 - 4
minutes, scraping down the sides when necessary, until feta is smooth
and creamy. Add a few drops ofwater if needed. Serve with bread or
grilled vegetables.
4 kommenttia
Ihanan helppo ja herkullisen kuuloinen ohje, kokeilen varmasti! (ja taidan puristaa vielä valkosipulia joukkoon...)
VastaaPoistaKyllä vaan :)On helppo, nopea ja makua voi säätää itselle sopivaksi!
PoistaIhanan kuuloinen vaahto, testaan taatusti! Ja ehkä jotain yrttejä vielä sekaan.
VastaaPoistaSuosittelen! Yrttejä mielen ja maun mukaan :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.