Vaahdotettu feta | Whipped Feta

6/13/2016


Kuohkeaksi vaahdotettu ja kirpeän suolainen feta maistuu sellaisenaan leivän päällä, mutta sitä kannattaa kokeilla myös grillattujen kesäkasvisten kanssa. Herkkua!

Fetalevitteen voi halutessaan lisämaustaa vaikkapa yrteillä ja valkosipulilla tai käyttää valmiiksi maustettua tuorejuustoa.

Resepti löytyi Helsingin Sanomien ruokasivuilta.

200g fetaa
100g tuorejuustoa (maustettua tai maustamatonta)
(muutama tippa vettä)

Murenna feta tehosekoittimen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sekoita kunnes rakenne on kuohkea ja tasainen. Notkista tarvittaessa pienellä määrällä vettä tai maitoa. Jos on aikaa ja kärsivällisyyttä, anna makujen tasaantua jääkaapissa tunti tai pari. Tarjoa leivän tai grillattujen kasvisten kera.


In English

200g feta cheese
100g cream cheese (natural or flavoured)
(water)

Add crumbled feta to a food processor and pulse. Add in cream cheese and puree for 3 - 4 minutes, scraping down the sides when necessary, until feta is smooth and creamy. Add a few drops ofwater if needed. Serve with bread or grilled vegetables.




You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Anonyymi13.6.16

    Ihanan helppo ja herkullisen kuuloinen ohje, kokeilen varmasti! (ja taidan puristaa vielä valkosipulia joukkoon...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan :)On helppo, nopea ja makua voi säätää itselle sopivaksi!

      Poista
  2. Ihanan kuuloinen vaahto, testaan taatusti! Ja ehkä jotain yrttejä vielä sekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Yrttejä mielen ja maun mukaan :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.