Tzatziki kapriksilla | Tzatziki with Capers

6/30/2016


Lempeästi valkosipulinen tsatsiki kapriksien kirpeydellä on monikäyttöinen herkku joka sopii niin uusille perunoille kuin muillekin kesän kasviksille ja grillituotteille, joiden maun ei halua peittyvän kokonaan valkosipulin alle. 

Tuoreiden valkosipulien vihreät varret ovat mietoja ja raikkaita ja niiden hienostunut maku tuo ruokaan aavistuksen valkosipulin aromia.

3 - 4 dl paksua maustamatonta jugurttia
200g kurkkua
2 rkl valkosipulin varsia hienonnettuna
1 rkl kapriksia hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
suolaa

tuoretta tilliä tai kuivattua minttua
mustapippuria rouheena

Raasta kurkku, heitä sekaan muutama merisuolan kide ja siirrä kurkku siivilään valumaan.
Kurkun voi halutessaan ennen raastamista kuoria ja poistaa siemenet. Minä en viitsinyt.

Anna kurkun valua puolisen tuntia. Purista lopuksi käsin mahdollisimman paljon vettä pois. Jogurttia voi myös valuttaa suodatinpussissa jos se tuntuu liian vetiseltä. Laita valkosipuli öljyyn maustumaan.

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja mausta oman maun mukaan joko tillillä ja ripauksella pippuria tai kuivatulla tai tuoreella mintulla. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista. Tarkista maku ja nauti vaikkapa uusien perunoiden kanssa.


In English

3 - 4 dl greek yogurt
200g cucumber, coarsely grated
2 tbsp fresh garlic stalks, minced
1 tbsp capers, minced
1 tbsp evoo
salt
dill or mint (optional)

Put coarsely grated cucumber into a sieve and sprinkle over a small pinch of salt and mix through. Allow cucumber to drain for 30 minutes or more. Using your hands, squeeze out as much water as possible.

Combine all the ingredients and mix thoroughly.  Season to taste with pepper and dill or mint. Refridgerate for at least 1 hour before serving.


 




You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Tuollainen maistuu niin monen jutun kanssa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :) Ja varsinkin näin kesällä kylmät jugurttikastikkeet on ihan parhaita!

      Poista
  2. Tsatsiki on huisin hyvää. Mä raastan kurkut, joista on siemenet poistettu aina niin, että kuori jää irralleen:
    https://luimupupu.wordpress.com/2013/04/10/punaista-ja-vihreaa/
    Nykyisin teen tosin usein laiskan naisen version: siemenet pois ja kurkku paloiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, huisin hyvää :) Kyllähän se perinteisin tapa on poistaa siemenkodat ja kuoret mutta aina ei vaan viitsi :)

      Poista
  3. Anonyymi1.7.16

    Tämä sinun blogisi on niin syötävän ihana. Kuvat ovat upeita!
    Käytät mausteita mitkä meillekin on tuttuja ja paljon käytetään koska toinen puolisko tulee välimeren maasta ja sen itäpuolelta.
    Saan hyviä inspiksiä resepteistäsi, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi :) Mukava kuulla että täältä on irronnut inspistä!

      Poista