Chorizoa ja possua padassa

3/07/2012



En ole viime aikoina juurikaan valmistanut porsaanlihaa, mutta nyt otetaan vahinko takaisin ja laitetaan pataan porsaan kasleria ja chorizomakkaraa. Pataruuissa on mielestäni parasta makujen tasapainoisuus ja syvyys, jota on aika hankala saavuttaa ilman tuntien haudutusta. Odotus kuitenkin palkitaan kun kypsän padan tuoksut valtaavat keittiön ja voi kastaa sen ensimmäisen leipäpalan höyryävään liemeen.

Tämä pata hautui uunissa 2 ½ tuntia ja sai vetäytyä vielä puolisen tuntia jälkilämmössä. Lihan tulisi olla niin pehmeää, että sitä on vaikea nostaa ehjinä paloina pois padasta.

4 - 6 annosta nälästä ja lisukkeista riippuen. Chilit voi jättää pois jos haluat vähän miedomman version, makkaroissa on kuitenkin jo pientä chilipotkua valmiiksi.

n. 500 g pala viljaporsaan kasleria
n. 250 - 300 g chorizo raakamakkaraa
2 vihreää paprikaa
2 punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 vihreää chiliä ilman siemeniä
tölkki tomaattimurskaa
3 dl kanalientä
2 laakerinlehteä
1 tl savustettua paprikajauhetta
suolaa, mustapippuria
muutama oliivi

sitruunamehua
lehtipersiljaa

Leikkaa porsaan liha reiluiksi paloiksi. Pätki makkara parin sentin paloiksi. Lohko valkosipulit, sipulit, chilit ja paprikat muutamaan osaan. Ruskista padassa porsaanlihat kevyesti. Poista lihat padasta, alenna lämpöä ja ruskista hyvin kevyesti makkarat. Poista makkarat ja lisää kasvikset. (jos haluat jättää paprikoihin enemmän purtavaa, voit lisätä ne oliivien kanssa myöhemmin)

Kypsennä kasviksia hetki, lisää tomaattimurska, kanaliemi ja mausteet. Lisää lihat ja makkarat ja sekoita ainekset keskenään. Kuumenna lähelle kiehumispistettä ja laita pata kansi päällä 150 asteiseen uuniin muhimaan ensin 1,5 tunniksi. Lisää oliivit, (ja paprikat) sekoita ja jatka kypsennystä vielä 1 tunti. Anna padan vetäytyä rauhassa kypsennyksen jälkeen. Tarkista maku ja lisää lopuksi hiukan sitruunamehua ja lehtipersiljaa.


You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Hei!
    Minusta pataruuat ovat lähes välttämättömiä että selviää talven yli...

    VastaaPoista
  2. Olen kyllä sitä mieltä, että blogeista pitäisi kieltää tälläiset kuvat ja hyväksyä ainoastaan vähäpixeliset, kellertävän sameat kännykkäkuvat ja nekin mahdottoman pienikokoisina.

    On meinaan näppis kohta tiltissä kun kuola valuu....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuolasta puheenollen... itselläs on uusimmassa reseptissä ahvenia, rapuja ja pepperonia!

      http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2012/03/kevatta-kohti-affenella-ja-katkiksilla.html

      Poista
  3. Olen Nannan kanssa samaa mieltä.
    Mahottoman herkullisia kuvia, tuli vahva tunne siitä, että pitäisi muuttaa päivän ruokasuunnitelmat ja painella hakemaan kaupasta vähän possua ja makkaraa!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.