Spagettia salvian ja salamin kera

3/09/2012



Paikallinen automarketti yllätti iloisesti kun valikoimista löytyi ihan aito kataloniasta matkannut Fuet - salami. Barcelonassa joskus makkaroita maistelleena en voinut olla nappaamatta tätä herkkua mukaan ja muistella kaiholla muutaman siivun verran espanjalaisten lihakauppojen valikoimia...

Reseptissä kohtaavat sulassa sovussa italialainen Pecorino - lampaanmaitojuusto ja espanjalainen (tai katalonialainen jos paikallisilta kysytään) Fuet - makkara. Pastan kruunaa raaka keltuainen, joka saostaa kuuman pastan täyteläiseksi. Salvia on voimakas yrtti, joten kannattaa hiukan tunnustella kuinka paljon sitä haluaa käyttää. Se sopii kuitenkin erinomaisesti rasvaisen salamin kaveriksi.

spagettia tai jotain muuta pastaa
muutama siivu hyvää salamia
tuoretta salviaa maun mukaan
kovaa juustoa raastettuna maun mukaan
1 munankeltuainen/annos
mustapippuria
1 kuorittu valkosipulin kynsi
reilu loraus hyvää oliiviöljyä

Keitä pasta suolaisessa vedessä paketin ohjeen mukaan. 1 annos / syöjä.

Pastan kiehuessa laita kunnon loraus oliiviöljyä pannulle ja kuumenna öljyä miedolla lämmöllä. Lisää kokonainen (hiukan veitsensyrjällä liiskattu) valkosipulin kynsi pannulle ja anna kuullottua hetki.Tarkoitus on imeyttää öljyyn aavistus valkosipulin aromia.

Lisää salamiviipaleet ja pienen hetken (muutamia sekunteja) päästä salvian lehdet. Nosta pannu pois tulelta, poista valkosipuli ja kaada kypsä, valutettu spagetti pannulle.

Sekoita nopeasti ja nosta annos lautaselle. Lisää raastettua juustoa, rouhi mustapippuria päälle ja lisää keltuainen annoksen päälle. Lisää halutessasi hiukan salviaa ja nauti.


You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Raaka keltuainen on tuohon oikea piste i:n päälle. Niin hyvää. Maistuisi kyllä minullekin tällainen pasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, yksinkertaista ja herkullista!

      Poista
  2. Joskus ne automarketitkin yllättävät - herkullisen näköistä salamia, tai no oikeastaan koko annos on herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aina joskus..vaikka hiukan useamminkin toivoisi yllättyvänsä markettien valikoimien suhteen..mutta hyvä että edes välillä!

      Poista
  3. Illan ruokasuunnitelmat muuttuivat tämän jutun vuoksi - oli ihan pakko saada carbonaraa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastaruuat on sellaisia. Niitä on vaan joskus pakko saada!

      Poista
  4. Tämä pasta on erittäin hyvä!! Kaipaan italialaista salamia.

    VastaaPoista
  5. Moi! Yksinkertaista ja hyvää...ei ihme jos kaipaat salamia.
    Ainakin täällä Jyväskylän Citymarketeissa on sellainen erillinen makkara/leikkele myyntitiski(en nyt muista firman nimeä)jossa myydään Italiasta tuotuja salameita, pancettaa ja muutakin. Aina joskus käyn muutaman siivun ostamassa...

    VastaaPoista
  6. Sanar15.6.13

    Ihanan näköinen!

    Toimisikohan tämä ruoka, jos siihen lisää tuoretta, kuutioitua tomaattia tai tomaattipyrettä, vai meneekö muna hukkaan silloin? Olin Italiassa ja haluaisin kokata matkatuliaisistani (salamia, pastaa ja parmesaania) jotain peri-italialaista malliksi kotiväelle siitä, mitä tuli syötyä. Tämä ohje täytti muuten speksini, mutta ei sisältänyt tomaattia (jota oli matkallani lähes jokaisessa ruoka-annoksessa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Italiassa taitaa alueiden mukaan vaihdella aika paljon tomaatin käyttö, myös pastoissa.
      Jos pitää valita, laittaisin tähän pieneksi kuutioitua tomaattia.. Keltuaisen tietää vaan kokeilemalla osuuko omaan makuun, ja voihan sen jättää poiskin. Kokeilemaan vaan, varmasti Italian tuliaisista syntyy herkkua!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.