Kiireisen päivän pelastus - savulohta ja spagettia

3/28/2012Silloin kun on kiireitä tai muuten vaan ei huvita viettää aikaa keittiössä, on hyvä olla varastossa muutama nopea resepti. Tämä on yksi meidän suosikeista. Helppoa, herkullista ja valmista noin 20 minuutissa!

spagettia kahdelle paketin ohjeen mukaan

n. 400 g pala savustettua lohta
iso kourallinen yrttejä
n. 1 dl kuohukermaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Laita spagetti kiehumaan ja perkaa sillä välin lohi pieniksi paloiksi. Laita pannulle kerma ja lohipalat ja kuumenna hiljalleen. Kun pasta alkaa olla kypsää, valuta ja laita pannulle kerman sekaan. Anna hautua kunnes kerma sakenee ja imeytyy pastaan ja kaloihin. Mausta lopuksi pippurilla, yrteillä ja tarvittaessa suolalla. 


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Minä teen tätä usein kotipihassa loimutetusta lohesta sitten seuraavana päivänä. Pitää tehdä sen verran, että jää pastaruokaan:) Ja jos savustetaankin, niin yleensä jää vähän ja pastan kanssa se useimmiten syödään, tai sitten teen piirakan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pääsen savustamaan itse yleensä vain muutaman kerran kesäisin, se on kyllä hienoa puuhaa. Loimutus on hieno valmistustapa myös. Kreikassa seurailin kerran kun paikalliset loimuttelivat lammasta, ensi kesänä taidan kokeilla itsekin..

      Poista