Ruokaisa paprika - perunamunakas

12/14/2011




Miedolla lämmöllä kypsennetty munakas on kuohkeaa ja mehukasta. Maistuu hyvältä myös kylmänä, vaikka leivän päällä tai salaatin kera. Reseptistä tulee 2 reilua annosta. Paprika ja sipuli olivat hyvin pienikokoisia, joten puolikkaat riittävät tähän helposti, jos käytät normaalikokoisia!

6 keskikokoista munaa
n. 1, 5 dl maitoa
1 pieni sipuli
1 pieni punainen paprika
1 keskikokoinen peruna
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

(hiukan tuoreita tai kuivattuja yrttejä, esim. timjami, basilika, persilja)

Kuori peruna ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja kuutioi paprika pieniksi paloiksi.

Paista perunakuutioita voin ja oliiviöljyn seoksessa keskilämmöllä, kunnes ne vähän pehmiävät. Lisää sipuli ja paprikakuutiot ja jatka kypsennystä kunnes perunat ovat napsakan kypsiä.

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää suolaa, pippuria ja maito sekä halutessasi yrttejä. Sekoita ja kaada pannulle. Alenna lämpöä reilusti ja anna kypsyä kannen tai folion alla noin 20 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt. Voit välillä siirrellä munakasmassaa varovasti paistolastalla reunoilta kohti keskustaa.

Tarjoa vaikka salaatin ja Parmesanjuuston kera.


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.