Uunissa paahdetut punajuuret

12/02/2011


Uunissa paahdetut punajuuret


Suolapedillä paahdetut punajuuret saavat muhia pitkään uunissa. Monipuolinen lisäke tai pieni ruoka ihan sellaisenaan, mutta jos haluat kokeilla jotain muuta, tässä pari ideaa. Sekoita oliiviöljystä, hunajasta ja balsamiviinietikasta kastike, ja mausta sillä punajuuret. Punajuurten pyöräyttäminen voisulassa on myös hyvä ajatus. Tai sitten punajuuria ja seuraksi vuohenjuustoa, täysrasvaista fetaa tai jotain kovaa juustoa, kuten Pecorinoa. Tässä kuitenkin perusresepti.

punajuuria
merisuolaa
oliiviöljyä
mustapippuria

(yrttejä)
(sitruunaa)

Pese punajuuret. Pistele haarukalla kuoreen reikiä ja hiero merisuolaa pintaan. Levitä uunivuokaan reilu kerros merisuolaa. Asettele punajuuret suolapedille ja kypsennä 200 asteessa punajuurien koosta riippuen 1-2 tuntia. Kokeile veitsellä kypsyyttä.

Anna punajuurten jäähtyä hetki. Kuori ja paloittele. Pyöräytä punajuurilohkot oliiviöljyssä ja mausta mustapippurilla ja halutessasi yrteillä. Lisää tarvittaessa myös suolaa. Voit pirskottaa punajuurten päälle myös hiukan sitruunamehua.

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.