Savustettua lohta ja täysjyväpastaa
12/19/2011Nopeaa ja herkullista savulohipastaa. Tällä kertaa kermainen versio, joka on tuhtia ja höyryävän kuumana oiva valinta talvipäivän lämmikkeeksi. Tässä reseptissä suolainen anjovis antaa mainion pohjan kastikkeelle.
4 keskikokoista annosta
6 dl täysjyvä penneä (tai jotain muuta pastaa)
n. 500-600 gr savulohta (palana tai fileenä)
purjoa n. 20 cm pätkä silputtuna
5 - 6 anjovisfilettä
2 dl kermaa
n. 1 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
ripaus chilijauhetta
suolaa tarvittaessa
Jos haluat keittää pastan etukäteen, kannattaa jättää se melko napakaksi, valuttaa ja jäähdyttää nopeasti. Voit myös keittää pastan niin, että se on sopivan kypsää juuri oikealla hetkellä kastikkeen sekaan lisättäväksi. Pasta sekoitetaan lopuksi kastikkeen sekaan, jolloin se kypsyy vielä lisää. Italialaiseen tapaan kastikkeen on tarkoitus imeytyä ja ”takertua” pastan pinnalle.
Jälkiruoaksi vaikka mukillinen kuumaa glögiä!
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.