Savustettua lohta ja täysjyväpastaa

12/19/2011

Nopeaa ja herkullista savulohipastaa. Tällä kertaa kermainen versio, joka on tuhtia ja höyryävän kuumana oiva valinta talvipäivän lämmikkeeksi. Tässä reseptissä suolainen anjovis antaa mainion pohjan kastikkeelle.

 
4 keskikokoista annosta

6 dl täysjyvä penneä (tai jotain muuta pastaa)
n. 500-600 gr savulohta (palana tai fileenä)
purjoa n. 20 cm pätkä silputtuna
5 - 6 anjovisfilettä
2 dl kermaa
n. 1 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
ripaus chilijauhetta
suolaa tarvittaessa

Jos haluat keittää pastan etukäteen, kannattaa jättää se melko napakaksi, valuttaa ja jäähdyttää nopeasti. Voit myös keittää pastan niin, että se on sopivan kypsää juuri oikealla hetkellä kastikkeen sekaan lisättäväksi. Pasta sekoitetaan lopuksi kastikkeen sekaan, jolloin se kypsyy vielä lisää. Italialaiseen tapaan kastikkeen on tarkoitus imeytyä ja ”takertua” pastan pinnalle.

Poista kalasta mahdolliset ruodot ja paloittele pieniksi paloiksi. Kuullota hetki purjosilppua voin ja oliiviöljyn seoksessa, lisää anjovisfileet ja jatka kypsentämistä kunnes ne ovat lähes sulaneet. Lisää chili, lohipalat ja sitruunamehu ja sekoita varovasti. Kaada kerma sekaan ja kiehauta varovasti. Alenna lämpöä reilusti, sekoita keitetty pasta sekaan ja anna kastikkeen paksuuntua ja imeytyä pastaan. Mausta lopuksi rouhitulla mustapippurilla, tillillä ja tarvittaessa suolalla.


Jälkiruoaksi vaikka mukillinen kuumaa glögiä!


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.