Uuniomenat
12/21/2011Yksinkertainen, mutta mehevä ja herkullinen omenapaistos vaikka joululahjavalvojaisiin...
Kullankeltaisiksi paahdetut omenakuutiot vaativat hieman kärsivällisyyttä, mutta odotusaika palkitaan. Tunnin kypsytys uunissa syventää maut ja antaa omenoihin upean värin.
Seuraksi sopii vaniljajäätelö tai –kastike, maustettu rahka, jogurtti... ja miksei myös tilkka Calvadosta.
Kuvassa on turkkilaisen jogurtin ja maitorahkan seosta, joka on maustettu hunajalla,vaniljasokerilla ja sitruunamehulla.Annoksesta riittää kahdelle pitkiinkin joululahjavalvojaisiin!
4 kpl omenoita
1 rkl sitruunanmehua
1-2 rkl ruokosokeria tai muuta tummaa sokeria
2 rkl voita pieninä paloina
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl kanelia
2 tl sitruunan kuorta
pari oksaa tuoretta timjamia
kanelitanko
uunivuoka
Sokerin ja hunajan määrää kannattaa säätää sen mukaan kuinka makeasta pidät ja mitä omenoita käytät.
Kuvan annokseen laitoin 1 rkl sokeria ja 2 rkl hunajaa, jolloin omenoiden kirpeys ei vielä peittynyt täysin.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kuori ja paloittele omenat. Laita kaikki ainekset uunivuokaan ja sekoita varovasti.
Paista uunin keskitasolla 50 – 60 minuuttia. Sekoita varovasti noin 15 minuutin välein.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Voit ripotella pinnalle vielä hiukan kanelia ja vaniljasokeria.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.