Ribs

3/16/2012



Grillikautta odotellessa tehdään karitsan ribsit eli kylkipalat uunissa. Muutama työvaihe ja yksi sormiruokien klassikoista on valmis nautittavaksi. Lihoja marinoidaan muutama tunti, kypsennetään uunissa ja lopuksi sivellään kylkipalat grillauskastikkeella ja karamellisoidaan lihan pinta kovemmalla lämmöllä. Marinadista riittää noin puolen kilon lihamäärään.

reilu puoli kiloa lampaan tai porsaan kylkipaloja

marinadi

2 rkl timjamin lehtiä
1 rkl salvian lehtiä
1 rkl rosmariinin lehtiä
½ tl karkeaa suolaa
2 valkosipulin kynttä
hiukan sitruunankuorta raastettuna
reilusti kokonaisia mustapippureita
½ - 1 tl savustettua paprikajauhetta
2 tl sokeria
1 tl hunajaa
½ - 1 rkl balsamiviinietikkaa
muutama tippa öljyä

glaseeraukseen lisäksi balsamiviinietikkaa, siirappia ja sitruunaa

Poista lihoista pahimmat rustot ja kalvot. Silppua pieneksi rosmariinin lehdet, salvia ja valkosipulit. Laita huhmareeseen karkea suola, sokeri, yrttien lehdet, mustapippurit ja valkosipulit. Survo voimakkaasti ainekset tahnamaiseksi ja notkista muutamalla tipalla öljyä. Lisää sitruunankuori, paprikajauhe, hunaja ja viinietikka. Sekoita tasaiseksi ja hiero marinadi lihojen pintaan. Anna maustua kylmässä, mielellään muutama tunti.

Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön ennen kypsentämistä. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita lihat uunivuokaan ja kypsennä noin 60 minuuttia. Käännä kypsennyksen puolivälissä. Nosta lihat pois uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.

Sekoita lihojen sivelyä varten 1 rkl balsamiviinietikkaa ja 1 rkl siirappia (tai hunajaa) ja maun mukaan sitruunamehua raikastamaan makua. Jos uuniastian pohjalle on kertynyt paistonesteitä, ne kannattaa sekoitaa mukaan. (jos pidät todella karamellisoituneista ja makeista lihoista, voit lisätä siirapin määrää)

Sivele lihoja balsamietikan ja siirapin seoksella ja kypsennä uunissa kunnes lihoissa on kaunis väri ja hiukan karamellisoitunut pinta. (n. 15 -20 min.) Ota kylkipalat uunista ja anna vetäytyä peiteltynä vartin verran. Leikkaa annospaloiksi, purista pinnalle hiukan sitruunaa, rouhi vähän suolaa ja pippuria ja nauti.


You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Tekisi niin mieleni upottaa hampaat näihin.

    VastaaPoista
  2. Onneksi kohta on kesä ja pääsee grillailemaan näitä, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kyllä se savunmaku olisi näihin se viimeinen silaus!

      Poista
  3. Anonyymi29.11.13

    TÖRKEEN HYVÄÄ!!! Kiitos!! <3

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.