Currywurst

4/23/2012



Currywurst on hauskaa ruokaa  jossa ei turhia hienostella. Kuumaa makkaraa, päälle tomaattikastiketta sekä curryjauhetta ja yksi pikaruokien klassikoista on valmis.

Minun Saksan matkailu rajoittuu lähinnä Berliiniin, mutta ainakin siellä tätä herkkua myydään melkein joka kadunkulmassa. Parhaimmillaan makkarakioskin pitäjän suurin ylpeydenaihe on mausteinen tomaattikastike, jonka reseptiä varjellaan tarkasti. Ja toisaalta kulman takaa voi löytyä kioski, jonka kastike ei paljon halvimmasta ketsupista eroa...

Helppoa ja nopeaa ruokaa joka tapauksessa, jota ei kannata ottaa turhan vakavasti. Ja pahimpaan Berliinin ikävään Currywurst syntyy näppärästi myös kotikeittiössä, joko ihan vaan ketsupin ja curryjauheen avulla tai sitten nopean tomaattikastikkeen kera.

1 paketti makkaroita maun mukaan

kastike

pieni pala sipulia hienonnettuna 
1 dl makeaa chilikastiketta
1 dl paseerattua tomaattia tai tomaattipyrettä ja vettä (tai ketsuppia)
pieni loraus punaviinietikkaa
½ - 1 tl mustapippuria
½ - 1 tl paprikajauhetta
½  tl chilijauhetta
n. 1 tl curryjauhetta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
(tabascoa)

Kuullota kattilassa hienoksi hakattua sipulia pienessä tipassa öljyä kunnes sipuli pehmenee. Lisää paseerattu tomaatti ja sekä chilikastike ja etikka. Lisää mausteet ja anna hautua muutama minuutti. Tarkista vielä maku kohdalleen ja jätä kastike maustumaan. Grillaa makkarat, lisää kastiketta, ripottele pinnalle curryjauhetta ja nauti.


You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Ai jai, hyvän näköistä! Ja tästä tulee myös jotenkin vappufiilis. Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Tosiaan, vappuhan on ihan kohta! Kyllä makkararuuat on välillä paikallaan..

    VastaaPoista
  3. Kunnon makkaraa teillä siellä tarjolla, toisinkuin meidän työpaikan surkea lerssi juuri tänään. Kokeiluun menee täälläkin.

    VastaaPoista
  4. Aaah, makkaraa ja upeat kuvat... Kiitos, tulee varmasti kokeiltua kesällä, jahka saan Weberini taas esille.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.