Salaatti hitaasti paahdetuista perunoista

4/02/2012



Espanjasta tuoduista uuden sadon perunoista ei paljon lähiruokapisteitä heru, mutta tähän aikaan vuodesta alkaa jo kaipaamaan raikkaampia keväisiä makuja. Perunat paahdetaan hitaasti miedolla lämmöllä valkosipulien kanssa ja maustetaan lopuksi sinappisella kastikkeella ja yrteillä. Pinnalle vielä muutama nokare fetaa tai vuohenjuustoa. Helppo ja mutkaton pikkuruoka sellaisenaan tai lisukkeena vaikka pääsiäisen lammaspaistille. Ohje kahdelle.

8 - 10 kpl pienehköjä perunoita
muutama valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa
rosmariinin oksa

Pese perunat ja pilko kahteen tai neljään osaan koosta riippuen. Öljyä perunat kevyesti ja mausta suolalla. Lisää rosmariini ja valkosipulin kynnet. Levitä laakealle uuniastialle tai pellille ja paahda 125 - 150 asteisessa uunissa perunoiden koosta riippuen noin 2 - 3 tuntia tai kunnes perunat ja valkosipulit ovat kypsiä. Sekoittele välillä. Ota valkosipulit tarvittaessa pois uunista ennen perunoita.

kastike

n. 1 tl sinappia
n. 1 rkl balsamiviinietikkaa
n. 1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa, pippuria ja sinapinsiemeniä rouhittuna
vähän sitruunamehua

fetajuustoa, rucolaa ja minttua

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, säädä makua sopivaksi ja jätä maustumaan. Sekoita kastike kuumien perunoiden kanssa, lisää tuoreita yrttejä ja murustele hiukan fetajuustoa perunoiden sekaan. Tarjoa lämpimänä.


You Might Also Like

11 kommenttia

  1. Ihanat vihreät! Ja perunasalaatti saa mielen tosiaan kääntymään kevääseen ja kesään, vaikka ulos vilkaistessa ei niiden tuloon oikein uskokaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosiaan, aika karmea takatalvi iski. Pitää haaveilla näin ruuan voimalla paremmista keleistä...

      Poista
  2. Ainahan mä näitä sun kuvias ihailen, mutta nyt kuule kattellaan ihan uusin silmin, kun sain itte vähän valaistusta asiaan sunnuntaina.

    Mutta edelleen siis ihana kattella, kuvat on kyllä aina onnistuneet kun katsojalta herajtaa vesi kielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä. Valitettavasti taidot eivät kasva ihan samaa tahtia tiedon määrän kanssa, mutta hyvä alku, hyvä alku. Just yritin aikaisemmin tänään kuvata jotakin ja ei siitä tullut enää yhtään mitään... :)

      Poista
    2. Valokuvaus on sellainen loputon suo, aina oppii jotain uutta. Ja aika usein kantapään kautta...ainakin täälläpäin.

      Poista
  3. Tykkäsin kovasti tuosta kolhuisesta kupista, johon olit herkullisen salaatin sommitellut! Minulla on kuvausastioina sellaisia, mistä puuttuu paloja tai on naarmuja, ei se haittaa mitään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä. Pienet naarmut ja kolhut tuo kuviin tietynlaista särmää.

      Poista
  4. Pottusalaatti on kyllä oiva tapa nauttia etelän uusista potuista. Täällä on ollut tarjolla vain israelilaisia enkä ole niihin sekaantunut. Meillä laitetaan usein hyvin samantapaista salaattia, uunittamisen sijaan potut on yleensä höyrytetty. Täytynee kokeilla tuotakin tapaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei millään jaksa odottaa kotimaisia uuden sadon kasviksia. Pakko hyödyntää tuontitavaraa.

      Poista
  5. Tuli todellakin kevätfiilis tästä ruoasta. Ihan pian tämä on melkein jokapäiväistä iloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Täällä on satanut tänään varmaan 15 cm uutta lunta, joten vähän kevätfiilikset kärsi, mutta kotimaisia perunoita odotellessa mennään näillä...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.