Paprikoita

4/04/2012



Grillatut ja kuoritut paprikat oliiviöljyssä ovat yksinkertainen, mutta sitäkin maukkaampi herkku. En muista missä Välimeren maassa söin näitä ensimmäisen kerran, mutta nykyään tämä on vakiotilaus ravintolassa aina kun sielläpäin pääsen käymään. Kuoren mustaksi paahtaminen pehmentää ja syventää paprikan maun upeasti.

Perusversioon et tarvitse kuin suolaa ja hyvää oliiviöljyä, mutta tätä voi muunnella loputtomasti. Aivan oivallista tapaksena leivän päällä, alkuruokana tai salaateissa. Hyvä lisäke myös grillatuille lihoille tai kalalle.

Jos pääset jo ulkogrillin ääreen, valmista samalla muutama grillattu paprika. Savun aromi parantaa makua entisestään. Uunin grillivastuksen alla pääsee myös hyvään tulokseen, joten ei hätää vaikka ulkona olisi vielä puoli metriä lunta ja grilli hautautunut takatalven alle.

punaisia paprikoita
reilu loraus hyvää oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
pieni loraus punaviinietikkaa

Paprikoihin voi lisätä maun mukaan vaikkapa seuraavia...

valkosipulia, sitruunamehua, balsamiviinietikkaa, tuoreita yrttejä, hunajaa...
ja ruokaisempiin versioihin voi lisätä erilaisia juustoja, sardelleja, ilmakuivattua kinkkua...

Tässä kuitenkin ihan perusohje. Grillaa paprikat uunin grillivastuksen (n. 250 astetta) alla kauttaaltaan tummiksi, lähes mustiksi. Kuori saa hiiltyä, mutta älä kuitenkaan polta läpi asti. Ota paprikat uunista ja peitä esim. foliolla ja anna vetäytyä noin 15 - 30 minuuttia.

Kuori paprikat, poista siemenet ja vaaleat osat sisältä. Pilko tai revi sopiviksi paloiksi. Lorauta maun mukaan oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muutamalla tipalla punaviinietikkaa. Jätä maustumaan ja nauti vaikka leivän päällä pienen juustosiivun ja yrttien kera. 


You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Minunkin makunystyräni tykkäävät tällaisista paprikoista. Olen käyttänyt makuparina myös kapriksia, sopivat hyvin makoisten paprikoiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaprikset onkin hyvä idea, pitää koittaa! Yleensä olen käyttänyt oliiveja ja juustoja tuomaan lisää suolaisuutta..

      Poista
  2. Paahdetut paprikat ovat huisin hyviä:) Etenkin hyvän leivän päällä;pestoa alle ja vielä vuohenjuustoa päälle,nami!

    VastaaPoista
  3. Ihania ruokaohjeita ja kuvia, kiitos ! Ensi viikolla meillä tehdään jotain tällaista, tuli hirveä paprikahinku ;) Tänään " tyydyn" minestrone-keittoon, jota on vielä iso padallinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan itsellesi! Minestrone on kyllä hyvää, ihan klassikkokeitto.

      Poista
  4. Sama muisti kesät talvet13.2.14

    Ostin 2 Kg ( ! ) punaisia paprikoita, ja tarkoitus olisi grillata ne. Löysin reseptisi, ilahduin kovin. Muiden vinkit ovat myös mielenkiintoisia, varsinkin tuo kaprisvinkki. Ei olisi tullut itselle mieleen, vaikka olenkin kapristen ystävä. Enää ei harmita kaupan liukuhihnalle unohtuneet ostokset, ainakaan niin paljon. Kiitoksia! Alkaa jo olla niin nälkä, että näköä haittaa...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.