Risotto grillatuilla paprikoilla ja parsalla

4/13/2012



Vihreitä parsoja tuntuu olevan kaupoissa melkein ympäri vuoden, mutta minä olen parsojen suhteen sen verran vanhanaikainen, että vain kevät ja kesä ovat sitä oikeaa parsakautta. Kaupasta löytyi jo varsin napsakan oloisia, Espanjasta lennätettyjä ohuita parsoja, joten tästä tuli varsin keväinen ja värikäs annos. Viime viikolla tein grillattuja paprikoita jotka sopivat mainiosti myös risottoon ja parsan kaveriksi muutenkin. Resepti kahdelle, alku- tai väliruokana.

1,5 dl risottoriisiä
reilu 3 dl kanalientä
1-2 valkosipulin kynttä
1 pienehkö sipuli
muutama vihreä parsa pätkittynä
1 grillattu paprika isohkoina paloina
iso kourallinen raastettua parmesaania tai vastaavaa juustoa
voita ja oliiviöljyä
mustapippuria
tuoretta minttua
(sitruunamehua)

Silppua sipuli ja valkosipulit pieneksi. Laita kattilaan nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Kuullota sipuleita keskilämmöllä hetki ja lisää riisi. Kuullota kunnes riisit ovat läpikuultavia. Kaada päälle kuumaa kanalientä pienissä erissä. Poista parsoista puumainen kantaosa ja kuori tarvittaessa. Pätki sopiviksi suupaloiksi ja kiehauta. Lämmitä paprikat pannulla tai uunissa.

Anna riisin kiehua hiljalleen ja lisäile lientä tarpeen mukaan, kunnes riisit ovat kypsiä. Risotto saa jäädä melko löysäksi ja riisiin kannattaa jättää hieman puruvaraa. Lisää paprikat ja parsat, raastettu juusto ja nokare voita tai oliiviöljyä. Sekoita ja mausta lopuksi rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla sekä halutessasi muutamalla tipalla sitruunamehua. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä ja tarjoa.


You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Hieno risotto, parsa on tosi hyvä! Ja sinun kuvat ovat aina niin kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Nyt saa jo ihan hyviä parsoja. Voi vähän pidentää parsakautta!

      Poista
  2. Sain pari viikkoa sitten eräässä tilaisuudessa Etelä-Ranskasta lennätettyjä parsoja, jotka olivat todella tuoreita. Niin hyviä, huh! Mutta jossain kaupoissa alkaa olla jo onnekis vähän muutakin kuin pelkkiä perulaisia.

    Miten voikin riisi näyttää noin kauniilta tuossa punaisessa kipossa? Kaunisa valo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole niitä perulaisia parsoja testannut, niitä on kyllä ollut melkein koko talven tarjolla. Nuo espanjalaiset oli myös positiivinen yllätys, mukavan rapsakoita.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.